UMEÅ

 

UMEÅ

Bostaden i Umeå

Bostaden i Umea

AB Bostaden är Umeås kommunala bostadsbolag. För studenter erbjuder vi både studentlägenheter och enkelrum i studentkorridor. För att få hyra någon av dessa ska du studera på Umeå universitet, SLU i Umeå eller Yrkeshögskolan i Umeå. Som student kan du självklart även välja att hyra någon av våra vanliga hyreslägenheter.

I vårt bestånd finns cirka 2 600 enkelrum i olika varianter. De flesta har gemensamt kök, egen dusch i rummet och är basmöblerade. Årshyran fördelas på tio månader och värme, vatten, hushållsel och kabel-tv ingår i hyran. Första gången du flyttar till ett enkelrum i studentkorridor får du behålla din kötid. Det sker automatiskt.

Vi har cirka 1 500 studentlägenheter, från ettor till fyror och några är möblerade. Årshyran fördelas i de allra flesta fall på 12 månader, men det finns undantag. I hyran ingår oftast värme, vatten och kabel-tv.Din kötid nollställs när du tilldelas en studentlägenhet.

Läs mer

Heimstaden

Bild kommer snart

Nära centrala Umeå, på endast fem kilometers gång- och cykelavstånd, hittar du det populära området för studenter och barnfamiljer, Mariehem. Ett perfekt område för dig som är student vill promenera eller ta cykeln till universitet.

Vi erbjuder enklare studentrum på 20 kvadratmeter med eget badrum och gemensamt kök.

Vaknar du en morgon av snöstorm, oroa dig inte. I närheten av fasaderna finns bra bussförbindelser till centrala Umeå och Universitetet.  

Läs mer

Svenska Studenthus

Sv studhus Umea

I Umeå har Svenska Studenthus 277 nyproducerade studentettor fördelade över tre byggnader och med närhet till kolletivtrafik. Lägenheterna uthyrs omöblerade (förutom säng) och bredband, el, vatten och uppvärmning av bostaden ingår i hyran.

Läs mer