UMEÅ

 

UMEÅ

Bostaden i Umeå

Bostaden i Umea

AB Bostaden är Umeås kommunala bostadsbolag. För studenter erbjuder vi både studentlägenheter och enkelrum i studentkorridor. För att få hyra någon av dessa ska du studera på Umeå universitet, SLU i Umeå eller Yrkeshögskolan i Umeå. Som student kan du självklart även välja att hyra någon av våra vanliga hyreslägenheter.

I vårt bestånd finns cirka 2 600 enkelrum i olika varianter. De flesta har gemensamt kök, egen dusch i rummet och är basmöblerade. Årshyran fördelas på tio månader och värme, vatten, hushållsel och kabel-tv ingår i hyran. Första gången du flyttar till ett enkelrum i studentkorridor får du behålla din kötid. Det sker automatiskt.

Vi har cirka 1 500 studentlägenheter, från ettor till fyror och några är möblerade. Årshyran fördelas i de allra flesta fall på 12 månader, men det finns undantag. I hyran ingår oftast värme, vatten och kabel-tv.Din kötid nollställs när du tilldelas en studentlägenhet.

Läs mer

Heimstaden

Nära centrala Umeå, på endast fem kilometers gång- och cykelavstånd, hittar du de populära området för studenter och barnfamiljer, Mariehem och Carlshem. Perfekta områden för dig som är student vill promenera eller ta cykeln till universitet.

I dessa båda områden finns sammanlagt 970 studentbostäder (lägenheter och rum) om 1-4 rok.

Vaknar du en morgon av snöstorm, oroa dig inte. I närheten av fasaderna finns bra bussförbindelser till centrala Umeå och Universitetet.  

Läs mer

Svenska Studenthus

Ska du studera i Umeå? Välkommen till Svenska Studenthus! Vi är ett rikstäckande studentbostadsbolag med 277 nybyggda studentbostäder i Umeå. Hos oss bor du i en egen lägenhet utrustad med allt du behöver med eget kök och badrum med tvättmaskin och en del lägenheter har balkong. Dessutom har du tillgång till vår elbilspool Bobil och ett Café. Bredband, el, vatten och uppvärmning av bostaden ingår i hyran.

Som boende hos oss har du både möjlighet att byta ort under din studietid då vi har lägenheter över hela Sverige. Svenska Studenthus är ett dotterbolag till K2A som har hyreslägenheter i Stockholm, Enköping, Västerås eller Örebro och genom det gemensamma kösystemet kan du enkelt få ett förstahandskontrakt när du är klar med studierna. Välkommen att hitta den bästa lägenheten under din studietid hos oss!

Läs mer

Fler studentbostäder i Umeå