STOCKHOLM

 

STOCKHOLM

ByggVesta

ByggVesta erbjuder sammanlagt 650 studentlägenheter i Flemingsberg, Norra Djurgårdsstaden och KTH Campus samt bygger ännu fler i Nacka och Kista.

Genom konceptet Live to Grow lägger ByggVesta mycket fokus på trygghet och gemenskap, bland annat genom en närvarande förvaltning och personlig kontakt. Dessutom behåller man sina köpoäng när man får en studentlägenhet, vilket ger en bättre chans att få en vanlig hyresrätt när studietiden är över.

Läs mer

Green Door

Green door

Green Door har över 250 studentbostäder i Årsta och Sollentuna.

Läs mer

Heimstaden

Heimstadens studentområde i Stockholmsområdet ligger i Huddinge. Här finner du 250 välplanerade studentlägenheter i ett lugnt och studievänligt område. Lägenheterna är på 23 kvm med integrerat kök i vardagsrum och i badrummet finns tvättmaskin/torktumlare i ett.

Fastigheten ligger med gångavstånd från Södertörns Högskola och Flemingsbergs pendeltågstationen där det är 20 min resväg in till Stockholm C.

Läs mer

Huge

Huge

Huge har cirka 700 studentlägenheter. De finns i Björnkullaområdet, vid Flemingsbergs Centrum och på Visättras höjder. Alla lägenheterna ligger nära Campus Flemingsberg och det tar cirka tio minuter att promenera till pendeltågsstationen. I Björnkullaområdet är de minsta lägenheterna 17 kvm (1 rum och kokvrå) och de största lägenheterna är 61 kvm (2 rum och kokvrå). I Visättra finns treor på 40 kvm (3 rum och kokvrå). Alla studentbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen. Under 2018 startar bygget av 75 nya studentbostäder i Flemingsberg.

Läs mer

Familjebostäder

Familjebostäder

Familjebostäder har 73 studentbostäder i Älvsjö som hyrs ut till dig som studerar på minst halvfart inom Stockholms län. Du kan plugga på universitet, högskola, YH eller KY utbildning. Studentbostäderna är nybyggda (2017) och består av ettor och tvåor.

Läs mer

JM

Söker du studentbostad? I Sickla har JM 93 ljusa och yteffektiva studentlägenheter i ett 16 våningar högt färgsprakande hus. Högst upp finns en gemensam takterrass, en trevlig plats för umgänge med milsvid utsikt. Härifrån har du nära till såväl naturen som till nattlivet på söder.

Bostäderna förmedlas via Stockholms bostadsförmedlingen.

Läs mer

K2A Studenthus

Ska du studera i Stockholm? Välkommen till K2A Studenthus! Vi är ett rikstäckande studentbostadsbolag med 54 nybyggda studentbostäder i Stockholm. Hos oss bor du i en egen lägenhet utrustad med allt du behöver med eget kök och badrum med tvättmaskin. Lägenheterna ligger i Vällingby där du lätt tar tunnelbanan in till Stockholm. I hyran ingår bredband, el, vatten och uppvärmning av bostaden.

Som boende hos oss har du både möjlighet att byta ort under din studietid då vi har lägenheter över hela Sverige. K2A Studenthus är ett dotterbolag till K2A som har hyreslägenheter i Stockholm, Enköping, Västerås eller Örebro och genom det gemensamma kösystemet kan du enkelt få ett förstahandskontrakt när du är klar med studierna. Välkommen att hitta den bästa lägenheten under din studietid hos oss!

Läs mer

KI Housing

KI Housing

Karolinska Institutet Housing (KI Housing) offers furnished apartments and rooms in several areas in the city of Stockholm to incoming international students and researchers at Karolinska Institutet. The maximum rental time is limited to one year, as the accommodation provided by KI Housing is intended to be a first place to stay when a researcher/student comes from abroad. KI Housing does not own any of the housing areas or buildings but contracts are always signed between KI Housing and the student/researcher. For more information about KI Housing, their areas and how to apply, see the website of KI Housing.

Read more

Kista Studentbostäder

Kista

Kista Studentbostäder är ett attraktivt boende med närhet till flera av Stockholms högskolor och universitet. Bostäderna ligger i anslutning till Kista Galleria och den service gallerian kan erbjuda.

Läs mer

Proventum

Proventum fastigheter har ca 300 studentlägenheter i sitt bestånd. Studentbostäderna byggdes under åren 2001-2003. Lägenheterna ligger i centrala delen av Haninge i Stockholms län.

Läs mer

Robutz Fastigheter

Robutz Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag men i fokus på bostäder. I beståndet finns huset Krediten 2, högt beläget på Hästerstensåsen. Huset färdigställdes 2019 och inrymmer 108 studentlägenhet och ett gym drivet av Puls & Träning. Lägenheterna är yteffektiva med mycket ljusinsläpp och ljusa färger. De flesta är mindre ettor men det finns även större lägenheter för familjer eller för flera att dela på.

Läs mer

Stockholms Studentbostäder

Bilden är från Kungshamra, ett klassiskt studentområde som ligger i ett naturnära område vid Ulriksdals slott i Solna kommun, norr om Stockholm.

Stockholms studentbostäder grundades av studenter som ville göra något åt bostadsbristen i Stockholm. Idag är vi störst på studentbostäder i Sverige och vi fortsätter att bygga fler bostäder – för vi vill ge plats för ännu fler studenter!

Vi ser våra bostäder som platser där studenter ska trivas, utvecklas och stärka sina relationer med andra studenter. Därför vill vi anpassa alla våra bostäder efter studenternas förutsättningar och behov. Dessutom ligger våra bostadsområden alltid nära kollektivtrafik eller campusområden.

Ungefär häften av våra hem utgörs av studentrum. Resterande är studentettor och studentlägenheter. Totalt har vi drygt 8 000 rum och lägenheter i Stockholm, Solna, Nacka och Huddinge.

Läs mer

Stockholmshem

Stockholmshem

AB Stockholmshem har 368 studentbostäder i Älvsjö och Årstadal. De planerar för fler studentbostäder som står klara de närmsta åren. Storleken på studentlägenheterna varierar, men gemensamt är att alla har kök eller pentry samt eget badrum. Lediga studentlägenheter annonseras på Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats.

Läs mer

Studentbostäder i Norden

I Spånga – Campus Ferdinand, utvecklar Studentbostäder i Norden cirka 1 100 studentbostäder på Bromstensvägen/Nekvägen med när­het till buss och pendelstation. I närområdet finns mataffärer, restauranger och konditori.

Här finns flera idrottsanläggningar som t ex Spånga IP med fotbollsplaner/fotbollshall, tennis- och ishall.

För att få hyra våra studentlägenheter krävs att du studerar vid universitet/högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning, samt att du kan styrka detta.

Det pågår arbeten i området och området beräknas bli färdigställt under hösten 2021.

Läs mer

Svenska Bostäder

Svenska bostader

Svenska Bostäder har idag cirka 1 200 studentlägenheter och kommer inom de närmaste åren att bygga cirka 1 350. I deras studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Lediga studentlägenheter annonseras på Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats.

Läs mer

Åke Sundvall

Ake sundvall

Studentlägenheterna i Tensta Torn är inte bara funktionella bostäder, det är också ett boende som utmärker sig. Med 18 våningar syns Tensta Torn från långt håll. Här finns 243 studentlägenheter, (1RoK och 2RoK) som stod klara under våren 2017. För att få hyra en lägenhet i Tensta Torn måste du alltså studera på universitet, högskola eller yrkeshögskola antingen i Stockholm eller i Uppsala. Förmedlingen av dessa bostäder sker både via Stockholms Bostadsförmedling och av Åke Sundvall själva.

Läs mer

Fler studentbostäder i Stockholm: