LUND

 

LUND

AF Bostäder

AFB

AF Bostäder är ett av Sveriges största studentbostadsföretag med 6 000 bostäder, varav hälften korridorrum och hälften lägenheter på 1-4 rum. Studentbostäderna är fördelade på 14 bostadsområden i Lund, alla med sin unika karaktär. Företaget äger, förvaltar och utvecklar bra och billiga studentbostäder åt aktiva studenter som är medlemmar i Akademiska Föreningen. Bostäderna ska vara trivsamma, långsiktigt hållbara och bidra såväl till Lunds utveckling som till en levande stadsbild.

Läs mer

Laurentiistiftelsen

Laurentiistiftelsen

Laurentiistiftelsens studenthem består av 144 st studentbostadrum med månadshyra i nio månader. Juni-augusti är hyresfria och i hyran ingår anslutning till Internet.

Läs mer

LU Accommodation

LU

LU Accommodation hyr ut korridorrum och lägenheter till studenter vid Lunds universitet som är antagna i den internationella antagningsomgången. LU Accommodation äger inte sina egna bostäder utan blockförhyr från fastighetsägare från framförallt Lund, och har ett mindre bostadsbestånd i Malmö och Helsingborg. Kontraktstiden är upp till ett år i syfte att hjälpa så många studenter varje hösttermin.

Avgiftsskyldiga studenter har bostadsgaranti. Att bo hos LU Accommodation kommer ge dig internationella vänner och en ändamålsenlig bostad under din första tid i Lund. LU Accommodation anser att ett bra boende är en utbildningskvalitéhöjande åtgärd och samarbetar med andra delar av Lunds universitet för att tillse att hyresgästen trivs under sin studietid.

Läs mer

Lunds nations studentbostäder

Lunds nation

Lunds Nation hittar du mitt i centrum och har 280 bostäder fördelat på allt från korridorsrum på 20 kvm till lägenheter på 100 kvm. På nationen finner du det bästa Lund har att erbjuda. Här träffar du en härlig blandning av folk från alla olika fakulteter som känner precis som du och vill göra något roligt vid sidan av studierna. Utöver boende hittar du även möjligheten att engagera dig i det givande studentlivet, eller bara besöka någon av de sociala verksamheterna som exempelvis puben Burgers & Shakes.

Läs mer

Stiftelsen Michael Hansens Kollegium

MHK

Stiftelsen Michael Hansens Kollegium har sedan slutet av 50-talet hyrt ut studentbostäder åt studerande vid Lunds universitet. Studentbostadshuset är beläget på Dag Hammarskjölds väg 4 i Lund nordost om Tunaparken och strax intill ligger bland annat Ekonomihögskolan. Lunds centrala delar når du på mindre än 10 minuter.

Läs mer