LUND

 

LUND

AF Bostäder

AF Bostäder är ett av Sveriges största studentbostadsföretag med 6 000 bostäder, varav hälften korridorrum och hälften lägenheter på 1-4 rum. Studentbostäderna är fördelade på 14 bostadsområden i Lund, alla med sin unika karaktär. Företaget äger, förvaltar och utvecklar bra och billiga studentbostäder åt aktiva studenter som är medlemmar i Akademiska Föreningen. Bostäderna ska vara trivsamma, långsiktigt hållbara och bidra såväl till Lunds utveckling som till en levande stadsbild.

Läs mer

Laurentiistiftelsen

Laurentiistiftelsen är sedan 1950 det kyrkliga studenthemmet i Lund. De vill erbjuda ett fysiskt, socialt och andligt hem under studenttiden. Här finns 144 korridorrum, pentryrum och lägenheter samt en egen kyrka. Juli och augusti är hyresfria för korridorrum och pentryrum; för lägenheter betalas hyra alla årets månader. I hyran ingår anslutning till Internet.

Läs mer

LU Accommodation

LU

LU Accommodation hyr ut korridorrum och lägenheter till studenter vid Lunds universitet som är antagna i den internationella antagningsomgången. LU Accommodation äger inte sina egna bostäder utan blockförhyr från fastighetsägare från framförallt Lund, och har ett mindre bostadsbestånd i Malmö och Helsingborg. Kontraktstiden är upp till ett år i syfte att hjälpa så många studenter varje hösttermin.

Avgiftsskyldiga studenter har bostadsgaranti. Att bo hos LU Accommodation kommer ge dig internationella vänner och en ändamålsenlig bostad under din första tid i Lund. LU Accommodation anser att ett bra boende är en utbildningskvalitéhöjande åtgärd och samarbetar med andra delar av Lunds universitet för att tillse att hyresgästen trivs under sin studietid.

Läs mer

Stiftelsen Michael Hansens Kollegium

MHK

Stiftelsen Michael Hansens Kollegium har sedan slutet av 50-talet hyrt ut studentbostäder åt studerande vid Lunds universitet. Studentbostadshuset är beläget på Dag Hammarskjölds väg 4 i Lund nordost om Tunaparken och strax intill ligger bland annat Ekonomihögskolan. Lunds centrala delar når du på mindre än 10 minuter.

Läs mer

Studentbostäder i Norden

På Fiolvägen bor du nära universitetet och grönområden samt tar dig enkelt och snabbt till centrala Lund. På det gröna och hemtrevliga området finns tillgång till parkering och förråd att hyra. Här finns 86 ljusa och välplanerade genomgångslägenheter på 1 rum och kök om 34 kvm beläget i loftgångshus med egen ingång.

Läs mer

Svenska Studenthus

Ska du studera i Lund? Välkommen till Svenska Studenthus och det första Svanenmärkta studentbostadsprojektet i Sverige! Vi är ett rikstäckande studentbostadsbolag med 120 nybyggda studentbostäder i Lund. Här bor du i det nya bostadsområdet Brunnshög med den nya spårvägen precis utanför dörren. Du bor i en egen lägenhet med kök och badrum med tvättmaskin. Som boende hos oss får du tillgång till vår elbilspool Bobil, Café och lådcyklar.

Som boende hos oss har du både möjlighet att byta ort under din studietid då vi har lägenheter över hela Sverige. Svenska Studenthus är ett dotterbolag till K2A som har hyreslägenheter i Stockholm, Enköping, Västerås eller Örebro och genom det gemensamma kösystemet kan du enkelt få ett förstahandskontrakt när du är klar med studierna.. Välkommen att hitta den bästa lägenheten under din studietid hos oss!

Läs mer

Fler studentbostäder i Lund